VÄLKOMMEN att se mer HEMMA HOS MIG

sommar 2018

 

Vildhjärta

- Att plocka pinnar och leva på det är mitt ärliga försök till en bättre värld.

 

Pinnkonst

 

Att höja pinnars status från att vara något man trampar på till att få vara med på utställningar och i böcker, att visa att skogen är så mycket mer än en råvaruproduktion, det är min revolution.

Böcker & Musik

 

Många timmars skogsvandring, många grantankar, gläntstunder och pinnar har resulterat i ett flertal böcker och musik.

 

Kråkvinklar & Krönikor

 

Mina ord slingrar sig samman med allt annat som växer och lyfter mig och vitvingarna, lavarna och ormbunkarna ur våra vardagligheter in i ett vildare språk. In i en annan ordning. Orden har vuxit sig starkare på senare tid och blivit både tidnings- och radiokrönikor.

Kära besökare!

Till alla som funderar på ett besök i vildhjärtas värld i det närmaste: På grund av den extrema värmen och ett ökat antal besökare ökar risken för överhettning i våra små lokaler och överbelastning på vårt lilla sagoreservat. Risken för brand är stor så av säkerhetsskäl ber vi er därför överväga ert besök tills dess att vädret blir bättre. Vi ber er om förståelse och önskar er en fortsatt trevlig sommar.

 

Med vänliga hälsningar

Maria Westerberg och Johannes Söderqvist

24 juli 2018

På gång 2018:

2/6 – 23/9 - Eksjö museum. Samlingsutställning - "Trädens liv". Vernissage 2/6 13.00

 

 

 

 

15/5 - 2/9 - Sommarutställning ”I Trollens värld” –En hyllning till John Bauer. Samlingsutställning på Bovilsgårdens galleri utanför Torsby.

 

 

 

 

 

Övrigt:

 

  • Vildhjärtas första diktbok "Till de rara ordens försvar- plockpoesi" presenteras i samband med att hon öppnar upp sin gård för sommaren den 29 juni. Går sedan att köpa via Heidruns förlag.

 

  • Den 29 juni öppnar Vildhjärta sin ateljé och galleri för sommaren, välkommen på besök! Hon stänger igen 12 augusti men kan vara öppen för bokningar även efter det, hör av er med förfrågan.

 

  • Den 20:e juli går Maria "Vildhjärtas" sommarprat i radio. Detta firas tillsammans med de av er som vill. Ta med fikakorg, en skön filt att sitta på (och gärna lite svalt väder) och slå er ner i trädgården. Mellan kl 13:00 och 14:30 lyssnar vi tillsammans. Vill du inte vara med och

lyssna är du ändå välkommen på besök men Maria och Johannes kommer inte vara lika tillgängliga.

Vildhjärtligt välkomna!

 

  • 15 September kl. 19:00–21:00 följer pinnarna med Vildhjärta till Järvsö och Karsjö kulturkrock där hon täljer och förtäljer om när gränser mellan yrke och liv, dröm och verklighet, människa och natur inte längre är så tydliga. Deltar med musik gör hennes man Johannes Söderqvist.

 

  • Vildhjärta deltar på bokmässan i Göteborg 27-30 september. Program kommer snart.

 

  • 31 oktober kl. 18-20 blir det Skogskväll i pinnarnas tecken på Entré Rossö. Vildhjärta berättar om livet på en pinne ackompanjerad av pinnarna själva och Johannes på sång och gitarr.

 

 

Utställningar:

 

Besöka mig

 

Välkommen till vildhjärtas pinnvärld i Tortanskogen i Brunskog. En sagolik kulturmiljö med öppen ateljé, galleri, skulpturvandring i skogen och köksträdgård. Ni är välkomna in i ateljén belägen mitt i skogen som omgärdar gården.

 

Öppettider sommaren 2018:

Vildhjärta har öppet varje helg fre-lör-sön mellan 29 juni och 12 augusti, kl. 12-18.

 

För bokning utanför öppettiderna eller reservation för grupper med guidning,

kontakta Marias make Johannes på telefonnummer: 073-0383411.

 

 

Galleri

Tryck på bilden för större upplösning

 

Pinnpoet - Krönikör - Författare