VÄLKOMMEN att se mer HEMMA HOS MIG

sommar 2018

 

Vildhjärta

- Att plocka pinnar och leva på det är mitt ärliga försök till en bättre värld.

 

Pinnkonst

 

Att höja pinnars status från att vara något man trampar på till att få vara med på utställningar och i böcker, att visa att skogen är så mycket mer än en råvaruproduktion, det är min revolution.

Böcker & Musik

 

Många timmars skogsvandring, många grantankar, gläntstunder och pinnar har resulterat i ett flertal böcker och musik.

 

Kråkvinklar & Krönikor

 

Mina ord slingrar sig samman med allt annat som växer och lyfter mig och vitvingarna, lavarna och ormbunkarna ur våra vardagligheter in i ett vildare språk. In i en annan ordning. Orden har vuxit sig starkare på senare tid och blivit både tidnings- och radiokrönikor.

Ett varmt tack!

 

Tack för alla de fina kommentarer och ord jag fått efter att ha fläkt ut mig i sommar i P1. Jag tar alla vänligheter och omtankar med mig i mitt fortsatta arbete bland pinnar och skog.

 

 

 

Med vänliga höstljumma hälsningar

Maria Westerberg

 

Foto: Örjan Bengtzing

På gång 2018:

Utställningar:

 

2/6 – 23/9 - Eksjö museum. Samlingsutställning - "Trädens liv". Vernissage 2/6 13.00

 

 

 

 

15/5 - 2/9 - Sommarutställning ”I Trollens värld” –En hyllning till John Bauer. Samlingsutställning på Bovilsgårdens galleri utanför Torsby.

 

 

 

 

 

Övrigt:

 

  • Med jämna mellanrum under året kommer det gå att läsa Vildhjärtas krönikor i NWT och lyssna på hennes kråkvinklar i naturmorgon i P1.

 

  • Vildhjärtas första diktbok "Till de rara ordens försvar- plockpoesi" presenteras i samband med att hon öppnar upp sin gård för sommaren den 29 juni. Går sedan att köpa via Heidruns förlag.

 

  • Den 29 juni öppnar Vildhjärta sin ateljé och galleri för sommaren, välkommen på besök! Hon stänger igen 12 augusti men kan vara öppen för bokningar även efter det, hör av er med förfrågan.

 

  • Den 20:e juli går Maria "Vildhjärtas" sommarprat i radio. Detta firas tillsammans med de av er som vill. Ta med fikakorg, en skön filt att sitta på (och gärna lite svalt väder) och slå er ner i trädgården. Mellan kl 13:00 och 14:30 lyssnar vi tillsammans. Vill du inte vara med och

lyssna är du ändå välkommen på besök men Maria och Johannes kommer inte vara lika tillgängliga.

Vildhjärtligt välkomna!

 

  • 15 September kl. 19:00–21:00 följer pinnarna med Vildhjärta till Järvsö och Karsjö kulturkrock där hon täljer och förtäljer om när gränser mellan yrke och liv, dröm och verklighet, människa och natur inte längre är så tydliga. Deltar med musik gör hennes man Johannes Söderqvist.

 

  • 29:e september beger sig Maria till bokmässan i Göteborg och Värmlandsmontern för att tala om sin nya bok "Till de rara ordens försvar" 11.30-12.00. Hon kommer även samtala med Bengt Berg kring hans bok "Jag går där jag gick" 12.30-13.00.

 

  • 31 oktober kl. 18-20 blir det Skogskväll i pinnarnas tecken på Entré Rossö. Vildhjärta berättar om livet på en pinne ackompanjerad av pinnarna själva och Johannes på sång och gitarr.

 

 

Besöka mig

 

Välkommen till vildhjärtas pinnvärld i Tortanskogen i Brunskog. En sagolik kulturmiljö med öppen ateljé, galleri, skulpturvandring i skogen och köksträdgård. Ni är välkomna in i ateljén belägen mitt i skogen som omgärdar gården.

 

Öppettider sommaren 2018:

Vildhjärta har öppet varje helg fre-lör-sön mellan 29 juni och 12 augusti, kl. 12-18.

 

För bokning utanför öppettiderna eller reservation för grupper med guidning,

kontakta Marias make Johannes på telefonnummer: 073-0383411.

 

 

Galleri

Tryck på bilden för större upplösning

 

Pinnpoet - Krönikör - Författare